Weekblad deGouda digitaal

Waarom aangepaste openingstijden voor de Chocoladefabriek?

Gouda – Sommige Gouwenaars stonden sinds corona voor een dichte deur van de Chocoladefabriek. De bibliotheek, die tevens verzamelgebouw is, verkortte zijn openingstijden en gaat sinds corona een uur later open en een uur eerder dicht. Waarom doen zij dat eigenlijk?

De Chocoladefabriek gaat al sinds jaar en dag om 9 uur open. Sinds de uitbraak van corona is dit veranderd naar 10 uur. Ook is de sluitingstijd een uur verkort naar 20 uur. Volgens directeur van de Chocoladefabriek, Erna Staal, heeft dat financiële, maar vooral ook logistieke redenen: “Als we namelijk avondprogrammering organiseren is het handig dat we om 20 uur dicht zijn, dan krijg je geen ‘files’ op de trap en teveel mensen tegelijk in de Chocoladefabriek. En ’s ochtends kunnen bepaalde cursussen al om 9.30 beginnen, zodat je geen opstopping hebt bij de voordeur”.

Kruim
Een medewerker van Kruim, de horeca-uitbater in de Chocoladefabriek noemt een andere reden. Zij krijgen voor 10 uur te weinig klanten vanwege corona en zien er geen heil in om 9 uur open te gaan. Hetzelfde geldt voor de avonduren van acht tot negen. En is Kruim gesloten, dan blijft de Chocoladefabriek ook dicht.

Erna zou in gewone tijden graag terug gaan naar de oude openingstijden, zegt zij, maar met opnieuw oplopende corona lijkt dat niet haalbaar: “Voorlopig ziet het er qua corona niet goed uit en we willen voorkomen dat we per maand wisselende openingstijden hebben”.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl