Weekblad deGouda digitaal

Waarom kan mannen- en vrouwen mode de coronatijd opfleuren?

Gouda – Eigenlijk is het niet een kwestie van kunnen maar van moeten. We missen wat blijheid, velen moeten noodgedwongen vaker binnen en thuiswerken kan in vrijetijdskleding evengoed. Dit alles is echter juist een motivatie om je regelmatig eens in leuke kleren te hijsen of iets nieuws aan te trekken. Het verhoogt je zelfvertrouwen, het geeft een goed gevoel en je vergeet even je corona sores. Maar dan wil je ook weten wat de modetrend is voor de komende maanden. Daarvoor bezochten we een van de modezaken in Gouda waar zowel vrouwen- als mannenmode wordt aangeboden.

De Goudse Modeweek, het moment om de modetrend boven water te krijgen
We leggen onze vragen voor aan de eigenaars van De Zaak van de Laak aan de Lange Tiendeweg. Het aanbod van mannenkleding wil het in aantal nog wel eens afleggen tegen die van de vrouwenmode. Dus onze vraag was om de mannentrend het eerst uit de doeken te doen.
Het blijkt dat de kleurencombinaties veelal een retro inslag hebben. Je zult het misschien niet verwachten maar grijze en beige tinten worden in één look gedragen. Daartegenover staat dat felle en met elkaar contrasterende kleuren de boel flink opschudden in een donkergekleurde wintergarderobe. Resultaat: speels en vrolijk tegelijk.
Je zult merken dat veel rijke, donkere kleuren die op elkaar lijken, gecombineerd worden. Vooral bij jassen wordt dat duidelijk. Best gedurfd wordt hier en daar een roze of rood contrast ingezet. Dit zijn tinten die zelfs als basis van een look worden toegepast. Een verfrissend effect wordt bereikt door de toevoeging van de kleuren beige en wit.
Het lichtblauwe overhemd is en blijft een klassieker. Deze uitvoering kun je dus gerust elk seizoen inslaan. Een vergeet ook de sokken niet. Een lichtblauw overhemd is niet saai mits je het met de juiste items en accessoires combineert.
Tot slot mannen, de stijl neigt naar retro jaren 70. Bandplooibroeken zijn weer in opkomst evenals wijdere pasvormen, fijne corduroys en ruiten.

Een wat is de trend voor vrouwen in de visie van De Zaak van de Laak?
Ondanks dat we qua temperatuur er in de zomer er al van geproefd hebben is het devies voor najaar en winter: zoek de warmte op! Dat kan met diepbruin, roodbruin en camel variaties. Kleuren als klassiek rood, bordeaux en felrood versterken dit gevoel. In combinatie daarmee kun je twee kanten uit, met koele blauwe tinten of juist kleur op kleur. Dus een outfit met kleuren uit één kleurenfamilie.
Groentinten zijn belangrijk dienen we te weten. Denk aan combinaties met koel blauw, petrol en vooral bruintinten.
Verrassend is de toepassing van heldere accentkleuren “Lime Punch” en “Green Ash. Ze bezorgen elke combinatie een “edgy touch”. Wil je liever een trendy twist aan klassieke kleuren? Denk dan aan vergrijsd roze en paars voor bijvoorbeeld een bloemenprint of juist gecombineerd met een bruine ruit. Bloemenprints zien we wel vaker terugkomen maar dit jaar kun je niet om een donkere bloemenprint heen. Die zul je dus heel veel gaan zien. Noem het winterbloemen! Dus geen al te vrolijke kleurtjes voor deze herfst en winter. Het zijn meer de donkere tinten, opgefleurd met bloemetjes.

Met bovenstaande inspiratie, die we bij de Zaak van de Laak hebben opgetekend, moet het toch mogelijk zijn om in de verdrietige coronatijd genoeg momenten te kiezen om er lekker eigentijds uit te zien. Laten we het glas dus maar halfvol houden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl