Weekblad deGouda digitaal

Ward de Ridder gehuldigd voor winnen Nederlandse Biologie Olympiade

Gouda – Een trotse rector en docenten van het Antoniuscollege hebben Ward de Ridder gehuldigd voor het winnen van de Nederlandse Biologie Olympiade. Dat betekent dat Ward half juli door gaat naar de Internationale Biologie Olympiade in Iran.

Ward de Ridder uit de vijfde klas van het vwo van het Antoniuscollege is voor een volle zaal van leerlingen en docenten door de rector, mentor en docenten vol lof toegesproken over zijn opmerkelijke prestatie. Hij gaat in de zomervakantie Nederland vertegenwoordigen op de Internationale Biologie Olympiade in Teheran. Meneer Kint, zijn mentor, noemde hem in zijn speech ‘ónze man in Teheran!’.

Na alle lof van de docenten, nam Ward zelf het woord en heeft hij de gewonnen prijzen, een prachtige bokaal en apparatuur voor de biologielessen, overhandigd aan de school. Toen Ward in de brugklas begon bleek al snel dat hij erg leergierig was en veel wilde leren. Als bèta-kind koos hij voor het TTO (TweeTalig Onderwijs) en volgde hij voor natuur- en wiskunde een versneld traject. Ward heeft met hulp van zijn mentor en docenten zijn persoonlijke pad kunnen uitstippelen. Mede hierdoor heeft hij vorig jaar de Nederlandse sterrenkunde Olympiade gewonnen en heeft hij dit jaar ook al zijn eindexamen voor natuurkunde en wiskunde kunnen doen. Deze vakken heeft hij beide afgesloten met een tien.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android  

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl