Weekblad deGouda digitaal

Column: Wat houdt de mensen in Korte Akkeren bezig?

Gouda – Wekelijkse column door Beatrijs Lubbers.

Vrijwel elke dag heb ik mijn vaste loopje door Korte Akkeren. Op de brug blijven we vaak even stilstaan. Althans mijn hond wil dat. Onderweg naar de supermarkt stoppen we nog een paar keer, meestal op dezelfde plekken, waar een beetje groen is, want daar moet gesnuffeld worden volgens mijn hondje.

Er staan vrijwel altijd wat mensen voor hun huis. Die zeg ik dan goedendag. En omgekeerd. Korte Akkeren is de grootste wijk van Gouda, althans er wonen de meeste mensen. En ze wonen dicht op elkaar. Vroeger was er veel sociale samenhang in de wijk, zoiets als in de Jordaan in Amsterdam. En nu? Kennen de mensen hun buren nog en hoe zijn de contacten? Spreken ze elkaar aan of draaien ze hun hoofd om? Of zien ze niemand en kijken ze alleen maar op hun mobieltje om te whatsappen of te sms’en.

Vroeger was er veel sociale samenhang in de wijk

Op woensdag 20 april is er vanaf 18.00 uur een bijeenkomst in het Jan Ligthartcentrum. Alleen voor mensen uit Korte Akkeren. Om met elkaar te praten, vragen te stellen en naar elkaar te luisteren. Een dialoog zoals je dat met een duur woord noemt. De avond begint met een gratis broodje en een kop soep. Enkele bewoners vertellen iets over hun eigen ervaringen. Daarna wordt er in groepen verder gepraat. Er is ook een speciale groep voor jongeren. En in de pauze is er muziek.

In het verleden zijn er ook dit soort gesprekken geweest. Het is nodig. Nu weer of juist nu. Vindt u het allemaal niks? Kom dan juist. Stof voor een gesprek. Aanmelden: korteakkerendialoog@outlook.com. Er is plek voor 70 mensen, de rest komt op de wachtlijst.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl