Weekblad deGouda digitaal

Wat zijn de lekkerste kazen van Nederland?

De strijd om de lekkerste kaas van Nederland is weer losgebarsten. De kazen die doorgaan voor Goud, Zilver en Brons in de categorie Gouda 48+ oud zijn: Rouveens Roem van Rouveen Kaasspecialiteiten, De Rotterdamsche Oude 01055 van Zijerveld en Haerlems Beleg van Het Oude Zuivelhuis. In de categorie Geitenkaas 50+ belegen strijden Saantje belegen van Zijerveld, Amalthea van het gelijknamige bedrijf en Nora belegen van Kaashandel Remijn om de titel ‘de lekkerste kaas van Nederland’. De spannende finale is op 4 september in de Gouda Cheese Experience.

BN’er
Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. In de allernieuwste attractie van kaasstad Gouda, de Gouda Cheese Experience, proeven en keuren de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, culinair journaliste en kookboekenauteur Laura de Grave en kok Toby Tredgett (Chef’s Unlimited) de genomineerde kazen. De presentatie is in handen van een bekende BN’er. Wie dat is, wordt later bekendgemaakt.

Meeproeven?
Dit jaar kan er geen publiek bij de doorslaggevende keuring zijn, maar …consumenten mogen de kaasboorsels ophalen en thuis live meekeuren via videoconferencing! De inschrijving gaat woensdag 12 augustus van start via www.goudacheeseawards.nl. De finale wordt live gestreamd vanaf 16 uur via de website en Facebook.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl