Weekblad deGouda digitaal

Waterconferentie: ‘denk vanuit de toekomst’

#Gouda – Het Watergilde (een werkgroep van de Historische Vereniging die Goude) organiseert op 18 juni de Waterconferentie. Sprekers zijn onder andere Lisette van der Meer en Lennart Graaff van BLOC.

Lennart Graaff: “Wij van BLOC zijn op zoek naar het raakvlak tussen de ambities van overheden, ondernemers, investeerders, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.” Hij en Lisette van der Meerzien veel bestuurlijke structuren en dus eengrote versnippering in het Groene Hart. “Er is veel gepraat en overleg en het is een verzameling van vijftig- en zestigjarige mannen”, zo merken zij op.

“Het is de kunst om partijen te inspireren en aan te zetten tot ondernemen. Zorg dat investeringen geen subsidies zijn, dat het geïnvesteerde geld uiteindelijk terugkomt”, geven zij daarbij zichzelf als opdracht. “Het is niet altijd een zaak om fysieke veranderingen in de omgeving tot stand te brengen, het kan ook een kwestie zijn om een mentale verandering teweeg te brengen. Voor toeristen zijn ‘Amsterdam, het landschap en fietsen’ de top drie van Nederland. Voeg aan die laatste twee bijvoorbeeld een witte-botenplan toe en probeer op die wijze water en recreatie in deze regio te stimuleren”, is hun voorstel.

“Cruciaal zijn veranderingsbereidheid en investeringsbereidheid. Het gaat niet allereerst om een plan maar vooral om samenwerking en overeenstemmingover de uitvoering. Denk na welke doelgroep je bijvoorbeeld over tien jaar als bezoekers van Gouda en het Groene Hart wilt hebben en hoe je die gaat aanspreken. En als laatste, probeer niet vanuit het bestaande te denken maar vanuit de toekomst”, aldus Lennart Graaff en Lisette van der Meer.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl