Weekblad deGouda digitaal

We kunnen bijna schaatsen rondom het stadhuis

Gouda – Voor het eerst in alle jaren, wordt de ijsbaan niet naast, maar om het stadhuis heen geplaatst. Vanaf 20 december tot en met 14 januari kan iedereen de ijzers onder binden en de 200 meter lange baan betreden.

Vorig jaar november organisatieburo Grand Canyon, dat de ijsbaan dit jaar rondom het stadhuis moest komen. “Gezien onze eigen ontwikkeling en de ont wikkeling van de economie, dachten wij: nu is het juiste moment. Vorig jaar bij de opening van de ijsbaan, is het plan gepresenteerd en de afgelopen twaalf maanden zijn we er ongeloofl ijk druk mee geweest”, aldus Remko van der Hammen, directeur organisatieburo Grand Canyon. De enige manier waarop zo’n groot project kan slagen, is de samenwerking met verschillende partners. Het moet heel breed gedragen worden. “We krijgen veel steun van allerlei partijen. Dit komt neer op fysieke hulp, advies en sponsoring.” Alle voor bereidingen lopen volgens schema en al het organisatorische werk is zo goed als afgerond. “We gaan nu echt aan de slag met het draaiboek”, vertelt Remko. Zondag 17 december begint de opbouw van de ijsbaan en Remko heeft er de volste vertrouwen in dat het een succes gaat worden: “Wat wij hier kunnen neer leggen is zo uniek. We zijn niet de grootste ijsbaan van Nederland, maar we hebben wel het mooiste plaatje.”

Programma IJsbaan

Woensdag 20 december
De Goudse Kerstbaan rondom het Stadhuis gaat van start!

20 t/m 22 december
Brede School Schaatsweek Onder schooltijd kunnen klassen 45 minuten schaatsen.

Zaterdag 23 december
Schaatsen bij Kaarslicht

27 t/m 29 december
Schaatsclinic Je krijgt les van echte trainers van SC Gouda. Van 8.15 tot 9.00 uur, voor leerlingen van groep 3 t/m groep 8. Kosten bedragen 1 euro. Met schaatsverhuur zijn de kosten 1,50 euro. Inschrijven kan via: www.sportpuntgouda.nl/schaatsclinic

Zaterdag 6 januari
Kick off Roze jaar Gouda 2018 zal het roze jaar voor Gouda worden. Op 6 januari zal hier de kick off voor zijn.

8 t/m 12 januari
Brede School Schaatsweek Onder schooltijd kunnen klassen 45 minuten schaatsen.

Zaterdag 13 januari
Swing on tour Livemuziek met een band en dj. Start om 19.30 uur en vanaf 24.00 uur wordt het feest verhuisd naar de Swing in Gouda.

Zondag 14 januari
Slotdag De laatste rondjes kunnen op de ijsbaan gereden worden.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl