Weekblad deGouda digitaal

‘We verkopen een beetje geluk’

Gouda – In de ijswinkel van David’s Gelato is het gezellig druk. Medewerkers scheppen vakkundig de hoorntjes vol met ijs. Twee kinderen staan met hun neus tegen de vitrine gedrukt en kijken naar de ijssoorten. Na even nadenken, maken ze hun keuze. Binnen en buiten zitten mensen op de bankjes en genieten zichtbaar van hun een ijsje. De klanten staan tot buiten in de rij. Wat is toch het geheim van David’s Gelato?

David Hoppenbrouwers, oprichter en eigenaar van David’s Gelato vertelt: “Vers, vers, vers. Dat is mijn belangrijkste eis voor goed ijs. Alles vers. De melk, die we elke ochtend zelf bij boer Anton in Reeuwijk halen, wordt door ons -gepasteuriseerd en verder verwerkt. De -volgende ochtend ligt het ijs al in de winkel. Verser kun je het eigenlijk niet krijgen.”

Tijdens zijn opleiding aan de ijsvakschool in Bologna (Italië) was het voor David al -duidelijk. “Veel leveranciers en ijsmakers -gebruiken kant en klare producten. Daar is geen kunst aan. Het trok me helemaal niet en ik geloof daar niet in. Bovendien vind ik het veel te leuk om verse ingrediënten te -gebruiken. Dat is echt een bewuste keuze.”

Kwaliteit
“Wij zijn sinds dit jaar een Groene Hart Streekproduct, dat betekent dat meer dan vijftig -procent van je product uit het Groene Hart moet komen. We werken ook uitsluitend met vers fruit en de aardbeien komen voornamelijk hier uit de streek. Kwaliteit is heel belangrijk. Dat betekent voor ons een bewuste inkoop, hele korte lijnen en zo vers -mogelijk -produceren. Voor originaliteit in smaak -gebruiken we bijzondere ingrediënten zoals specerijen maar ook bloemen en zelfs kaas. Mijn team van drie koks en ik zijn echte vakidioten, we werken zeven dagen per week om het lekkerste ijs te maken. We hebben zestien smaken in de winkel, maar dat aanbod wisselt regelmatig. De afgelopen jaren hebben we zo’n 350 verschillende smaken gemaakt.”

Een stukje geluk in het ziekenhuis
Sinds vorig jaar heeft David’s Gelato in samenwerking met het Groene Hart Ziekenhuis een speciaal ijs ontwikkeld voor oudere en zieke mensen met ondervoeding. “In het ziekenhuis krijgen mensen van die vieze flesjes eiwitrijke voeding. Ik vond dat het anders kon. We -maakten in samenspraak met het ziekenhuis een ijsje, met dezelfde eiwitten en voedingsstoffen als in die flesjes. We verkopen een beetje geluk. Een ijsje kopen is altijd een momentje, samen met je kinderen en kleinkinderen, je vrienden, na een avondje uit. Even buiten zitten op een bankje met een ijsje. Dat stukje geluk wilde ik ook bij de patiënten -brengen. Het Groene Hart Ziekenhuis, Zorgpartners en het LUMC gebruiken het speciale ijs al. Zo’n klein ijsje, met liefde gemaakt, kan een groot verschil maken.

Dit is echt een jongensdroom die uitkomt. Klanten komen overal vandaan om bij ons ijs te halen. Mensen die terugkomen, dat is het mooiste compliment. Het geheim van David’s Gelato? Een goed team met de vakkundige koks die het ijs maken en de medewerkers in de winkel. Kwaliteit en alleen de beste, verse producten. Vanuit passie met ijs bezig zijn.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl