Weekblad deGouda digitaal

Wederom hindernis treinverkeer door defecte spoorbrug

Gouda – Door een defect in de Hoge Gouwebrug bij Gouda rijden er sinds donderdag 25 februari 12:30 uur minder treinen van en naar Gouda. Monteurs van de spooraannemer van ProRail zijn aan het werk om de brug te repareren, maar zij zullen hier nog de rest van de middag en een groot deel van de avond voor nodig hebben.

De Hoge Gouwespoorbrug is een hefbrug over de Gouwe in Gouda. De brug stamt uit 1989 en heeft vier sporen. Rond 12:30 uur kreeg ProRail het signaal dat de brug niet goed sloot. Na inspectie bleek dat een grendel was afgebroken, waardoor twee van de vier sporen van de spoorbrug buiten dienst moesten worden genomen.

We zijn bezig het defecte onderdeel te vervangen. Ook zullen er onderdelen van de vergrendeling recht geperst moeten worden. Hiervoor hebben ProRail en de spooraannemer specialisten opgeroepen. Zij zullen ook het nodige laswerk verrichten. ProRail doet onderzoek naar de oorzaak van het defect.

Ook op woensdag 24 februari waren er problemen met de brug. Toen zat er een storing in de bediening van de brug. Als de brugwachter de brug open of dicht wil doen moet hij of zij toestemming krijgen van de treindienstleider. Maar toen de treindienstleider dit verzoek kreeg zag hij door de storing steeds het signaal dat er een defect zat in de grendel waarmee de brug bediend wordt.

Door het defect kunnen twee van de vier sporen van de Hoge Gouwespoorbrug niet worden gebruikt. Daarom rijden er veel minder treinen van en naar Gouda. We raden reizigers aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl