Weekblad deGouda digitaal

Wedstrijd van de eeuw voor Jodan Boys

Gouda – Vanavond is het zo ver. De wedstrijd waar de fans van Jodan Boys al weken naar uit kijken. Vitesse is de tegenstander in de 1/8 finale van de KNVB-beker. Zo’n 2600 supporters reizen hoofdklasser Jodan Boys vanuit Gouda achterna voor het KNVB Bekerduel met Vitesse.

De wedstrijd vanavond begint om 20:00 en is in een live-blog hier te volgen. 

Jodan Boys mag voor de derde keer sinds het bestaan van de club deelnemen aan de grote KNVB-beker dankzij het bereiken van de halve finale van de districtsbeker vorig seizoen. Daarin verloor Jodan Boys nipt van Noordwijk, maar hield Jodan Boys een plek in de KNVB-beker eraan over. Op dinsdagavond 25 oktober won voetbalvereniging Jodan Boys met 1-2 van Eredivisionist Go Ahead Eagles in Deventer. Hierdoor zit de Goudse ploeg bij de laatste zestien teams in de KNVB-beker en neemt het dus vanavond op tegen Vitesse.

Vitesse

Vitesse doet momenteel aardig mee in de eredivisie, waar het de achtste plek bezet. De achterstand op koploper Feyenoord is echter wel al opgelopen tot 16 punten, maar met 12 punten voorsprong op nummer laatst Go Ahead Eagles, lijkt er voor de Arnhemmers geen vuiltje aan de lucht en kunnen zij proberen een ticket voor de Europa Leage te bemachtigen.

Vitesse begon aan de eerste ronde tegen het Amsterdamse de Dijk, dat uitkomt in de zondag derde divisie en daar momenteel koploper is. In Amsterdam werd het uiteindelijk 2-7 in het voordeel van de Arnhemse eredivisionst. In de tweede ronde rekende Vitesse met 4-1 af tegen eerstedivisionist RKC Waalwijk. En nu wacht dus de ontmoeting met Jodan Boys.

Vermoedelijke opstelling Vitesse:

 1. Tornes
 2. Leerdam
 3. Kashia
 4. Miazga
 5. Kruiswijk
 6. Nakamba
 7. Foor
 8. Baker
 9. Rashica
 10. Van Wolfswinkel
 11. Tighadouini

Vermoedelijke opstelling Jodan Boys:

 1. Straver (twijfelgeval, vervanger indien Van der Linden)
 2. Mimpen
 3. Heerkens
 4. Van Loon
 5. Verkaik
 6. Leroy Brank
 7. Dos Santos
 8. Mo Bellachen
 9. Fanny Waandels
 10. Levi Marengo
 11. Anouar Chairi

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl