Weekblad deGouda digitaal

Wereldlichtjesdag Gouda

Gouda – Elke 2e zondag in december wordt wereldwijd Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten.

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

We vinden het belangrijk dat ouders en andere nabestaanden en dierbaren van overleden kinderen in Gouda ook erkenning en herkenning kunnen vinden op deze dag, nota bene in de stad die bekend staat om zijn kaarsen. Deze avond is tussen 2013 en 2015 ook georganiseerd in Gouda maar om diverse redenen toen gestopt. Dit jaar wordt het evenement dus weer georganiseerd, in De Burgerhal van Het Oude Stadhuys.
Het is een mooi moment voor iedereen die, in wat voor relatie ook, een kind heeft verloren, om daar even samen met anderen bij stil te kunnen staan. We zullen de namen van de kinderen (als de ouder dat wenst) hardop uitspreken tijdens het aansteken van de kaarsen die avond. Er zal een scherm zijn waar mensen de naam van hun kind, op een vlinder of ster geschreven, op kunnen hangen. Ook is er ruimte voor een foto. De avond zal verder omlijst worden door gedichten, een verhaal en muziek.

Waar?
8 december 2019
Inloop vanaf 18.30, start 19.00
Locatie: Burgerhal, Het Oude Stadhuys, Markt 1, Gouda
Meer informatie via: wereldlichtjesdag@solaceuitvaartbegeleiding.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl