Weekblad deGouda digitaal

Wethouder Smits bezoekt ondernemers in Fairtrade week

Bodegraven – Woensdag 8 mei reed wethouder Smits in Bodegraven op de fiets bij 9 ondernemers langs in het kader van de Fairtrade week. Deze ondernemers gebruiken en/of verkopen Fairtrade producten. De wethouder ging met hen in gesprek over de waarde van eerlijke handel en overhandigde vervolgens raamstickers om dit zichtbaar te maken.

Fairtrade Gemeente
Deze week (4 tot en met 12 mei) is het internationale Fairtrade week en worden er over de hele wereld tal van activiteiten georganiseerd rondom het thema eerlijke handel en eerlijke prijs, zo ook in onze gemeente. Bodegraven-Reeuwijk draagt sinds 2017 met trots de titel Fairtrade gemeente. Momenteel zijn er lokaal ruim 50 winkels, maatschappelijke organisaties, kerken en horeca-aangelegenheden die Fairtrade producten gebruiken of verkopen. Dit aantal groeit.

Zichtbaar maken
Dat veel ondernemers het steeds vanzelfsprekender vinden om voor Fairtrade te gaan is nog onvoldoende bekend. De Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk, waar de wethouder ambassadeur van is, gaat stimuleren dat zij dit meer naar buiten brengen.

Vorig jaar werden ondernemers in Mierenakker – Reeuwijk bezocht door de wethouder, dit jaar waren de ondernemers in Bodegraven aan de beurt. Bezocht werden: Kapsalon HIZI, Gall en Gall, Formido, Bonjour deli Plaza, Aldi Bodegraven, Complynow, Auditnow, Het Evertshuis en De Munt.

Het gaat hierbij dus niet alleen om koffie, maar ook om vers producten, wijn of hout.

Eerlijke bananen
Het landelijke thema van de Fairtrade week is dit keer de Eerlijke Banaan. De Wereldwinkel Bodegraven overhandigt daarom deze week aan al haar klanten een banaan. Daarmee kunnen zij meedingen naar een klein prijsje, maar vooral stilstaan bij de impact voor de

boerenorganisaties en bananenplantages. Deze kunnen door de premie van 1 dollar per doos eerlijke bananen duurzaam en verantwoord produceren.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?

Mail het ons via redactie@degouda.nl
Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl