Weekblad deGouda digitaal

Wethouders blijven aan na tweede Turfmarktkerkdebat

Gouda – In een marathonzitting van meer dan vier uur rondde de gemeenteraad gisteravond het Turfmarktkerkdebat af. Coalitie- en oppositiepartijen bleven lijnrecht tegenover elkaar staan. Bij een stemming over een motie van afkeuring, over de positie van de wethouders, kwam de oppositie tekort. Voorlopig rollen er geen koppen. Ook over een eventueel hoger beroep is nog geen duidelijkheid.

Het debat borduurde deels voort op het eerste debat, dat maandagavond werd gehouden. Toen kwam men niet aan dit onderdeel toe. Voor de oppositie was het verhaal dat de wethouder toen hield belangrijk, omdat hij daarin aangaf niet het achterste van zijn tong te laten zien. Opmerkelijk, omdat hij dat eerder wel had beloofd. Hij zei dit niet te doen vanwege een eventueel hoger beroep tegen de uitspraak van 9 april jl.

Oppositiepartijen spraken zich hevig uit tegen een hoger beroep, maar wisten woensdagavond niet voldoende steun te verzamelen om zo’n nieuwe rechtsgang te blokkeren. Hun motie kwam hiervoor stemmen tekort. Ook de motie van afkeuring, ingediend door GBG kwam stemmen tekort.

Wethouder van Vugt moet voor 27 juni beslissen of het College in hoger beroep gaat bij de Raad van State. De wethouder houdt vol dat hij het spijtig vindt dat hij de rechter niet heeft kunnen overtuigen van hun gelijk. Hij wilde niet vooruitlopen op de beslissing hiertoe.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl