Weekblad deGouda digitaal

Whisky is Goud(s)

Gouda – In Wijnhandel van Welie zijn naast de diverse soorten wijnen, ook ruim 400 exemplaren aan whisky’s te vinden. Van klein naar groot en van duur naar goedkoop. Dat de whisky industrie alleen maar populairder wordt, is wel duidelijk. Voor de derde keer vindt daarom op zaterdagvond 5 november het Goudse Whiskyfestival Whisky is Goud(s)  plaats in Het Oude Stadhuys.

Toen Job van Welie bijna vier jaar geleden begon met zijn zaak, verkocht hij voornamelijk wijn. Nadat hij whiskyfanaat en inmiddels ‘rechterhand’ Martin Stavleu ontmoette, besloot hij zich meer te gaan richten op de whisky’s. Zoveel jaar later staan ze bekend in Gouda als the place to be als het gaat om goede whisky’s en mooie wijnen. Samen zijn ze uitgegroeid tot het gezicht achter het succes van Whisky is Goud(s). “De meeste mensen zijn tegenwoordig zo druk en gehaast bezig met van alles. Daarom vinden wij het leuk om ze een gezellige avond te bezorgen”, vertelt van Welie trots. “En hoe kunnen we dat nou beter combineren dan met heerlijke whisky en gezellige mensen.”

Het arrangement
De hele avond zal tot in de puntjes verzorgd zijn. Een vrolijke doedelzakspeler verwelkomt de gasten  bij de ingang. In elke zaal staan voldoende mensen die je van alles kunnen vertellen over de aanwezige whisky’s, en de echte ‘kenners’ kunnen hun ogen uitkijken bij enkele bijzondere whisky’s. Stavleu vertelt: “Het Whiskyhuis, die inmiddels al enige tijd gesloten is, heeft ons een aantal flessen aangeboden. Het bijzondere aan deze flessen is, dat dit de laatste flessen zijn in hun soort. Erg kostbaar dus!” Voor de gasten die helemaal willen uitpakken is er in samenwerking met Restaurant Viejee’s een menu samengesteld voor 25 euro per persoon.

welie2

Verschillende tickets
Er zijn dit jaar drie soorten tickets verkrijgbaar: het VIP ticket, het Entree ticket en het Side ticket. Voor de gasten met een VIP ticket – kaarten zijn inmiddels uitverkocht – begint de avond om 19.30 uur. Voor hun is de Burgemeesterskamer omgetoverd tot de VIP-room. Voor de rest van het publiek begint de avond om 20.00 uur. Met een Entree ticket (29,50 euro)heeft men toegang tot het Whiskyfestival en de loungebar. Nieuw dit jaar is het Side ticket (12,50). De Burgerhal is omgetoverd tot loungebar en liefhebbers van wijn, speciaal bier en gin-tonics kijken hier hun ogen uit. Na 22.30 uur is het whiskyfestival voorbij, maar wordt het (dans)feest doorgezet met heerlijke muziek uit de jaren tachtig!

Tickets zijn verkrijgbaar via de website: www.hetgoudsewhiskyfestival.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl