Weekblad deGouda digitaal

Wie is DJ Erick-E?

Gouda – Doordat DJ Jean een dubbele boeking had en TV-opnames kan hij niet Roze Zaterdag afsluiten. De organisatie van Roze Zaterdag reageerde meteen en had al snel een vervanger op het oog, namelijk Erick E. Voor de Gouwenaars die hem niet kennen…

Erick E, echte naam Erick Eerdhuizen, begon zijn carrière als hiphop-dj in discotheek Prinsenhof in Zaandam. In 1989 werd Eerdhuizen Nederlands kampioen mix/scratch. Niet veel later ging hij over op house. In 1995 resulteerde dit tot resident-dj van de RoXY in Amsterdam. Daarna groeide hij uit tot een van de succesvolste dj’s van Nederland. Samen met Olav Basoski vormde hij een duo, waarmee hij halverwege de jaren 90 een grote clubhit scoorde met ‘Don’t turn your back’. Later startte hij met Basoski het platenlabel Work, waarbij hij zich naast dj ook als producer met muziek ging bezighouden. Nu is hij vooral bekend door Housequake, wat hij samen met Roog doet, en Sneakerz, dat hij samen met Fedde le Grand organiseert. Eerdhuizen is ook op televisie actief geweest, in 2001 had hij een cameo in de dramaserie Westenwind waar hij de taak van dj op zich nam.

In 2010, veranderden de optredens van DJ’s drastisch en Erick Eerdhuizen voelde een sterk verlangen om terug te gaan naar de basis, zoals ooit in Club RoXY! Hij smachtte naar langere sets (‘All nighters’) en een intiemer speelveld, waar hij een mix kon geven tussen warme Tech-house en dansbare Techno. Met E5H (Erick-E 5 Hours) had Erick de controle vanaf de eerste tot de laatste plaat. Hiermee tourde hij in Nederland langs podia als Sugar Factory Amsterdam, Bunker NDSM, Westerunie, de Effenaar, Paard van Troje, Mezz en Patronaat.

In 2011 begon Eerdhuizen naast zijn tour aan nieuwe samenwerkingen en producties. Een gloednieuw platenlabel werd geboren ‘SMAAKSTOF’ waar niet veel later de eerste tech-house releases onder zijn alias EERDHUIZEN werden uitgebracht. Erick Eerdhuizen is back to basics!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android  

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl