Weekblad deGouda digitaal

Wijkteam Bloemendaal stopt

#Gouda – Wijkteam Bloemendaal stopt. De gemeente maakt sinds juni vorig jaar, toen besloten is het wijkbudget stop te zetten, nog maar weinig gebruik van de adviesfunctie. Ook de bewoners weten het wijkteam maar mondjesmaat te vinden. “We zijn onze vertegenwoordigende functie richting de bewoners kwijt geraakt”, zegt Wim van Beek die als enige bestuurslid nog over is. Mochten bewoners van Bloemendaal het wijkteam willen redden, dan wil hij ze op weg helpen.

Tot vorig jaar speelde het wijkteam volgens Van Beek een belangrijke rol richting gemeente en bewoners. “Er waren speciale afspraken met de gemeente zodat we al in een voortraject werden geïnformeerd over plannen. Vaak vulden we het communicatietraject richting de wijk in. Wij kennen de wijk, weten bijvoorbeeld waar oud zeer zit.” De bewoners zijn minder betrokken dan voorheen, merkt Van Beek. “Het loopt niet. De enige juiste conclusie is dan opheffen. Maar als andere mensen het wijkteam nieuw leven willen inblazen, wil ik ze daar zeker bij helpen. Zij kunnen zich melden via info@wijkteambloemendaal.nl.

Andere wijkteams
Ook Wijkteam Binnenstad onderkent dat de positie van de wijkteams is veranderd. Het is daarom per 1 januari een Bewonersplatform Binnenstad geworden. Op die manier blijft er een punt waar bewoners terecht kunnen. Wijkteam Oost is zeker niet van plan te stoppen, zegt voorzitter Wim van der Hoeven. Daarvoor is er in Gouda Oost, met de herontwikkeling van het gebied, nog teveel te doen. Het lukt hier nog steeds mensen te vinden voor het wijkteam dat bestaat uit acht mensen.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl