Weekblad deGouda digitaal

Onrust bij wijkteam Korte Akkeren over containeroverslag

Gouda – Het wijkteam Korte Akkeren was vrijdag 17 maart onaangenaam verrast toen het op het Sluiseiland een grote kraan van Nederhoff ontdekte die containers overlaadde van een schip naar de kade en vervolgens op een aantal vrachtwagens. Het wijkteam is bang dat het containeroverslagpunt hiermee een feit is. Volgens de gemeente hebben deze activiteiten niets met de containeroverslag te maken.

“Het zal toch niet waar zijn dat het Goudse bedrijfsleven, tegen alle afspraken in, al aan de slag gaat met haar snode containerplannen voor het Sluiseiland?”, zegt Bep Rijsbergen, voorzitter van het wijkteam Korte Akkeren. “De afspraak was dat alle partijen eerst netjes de uitslag van het onderzoek naar de wenselijkheid van een containeroverslagpunt op het Sluiseiland zouden afwachten en dat de gemeenteraad van Gouda hier over een beslissing zou nemen. Maar afspraken met een wijk als Korte Akkeren zijn kennelijk erg kneedbaar, want eerder hebben wij afspraken gemaakt met de gemeente om op de zuidelijke punt van het Sluiseiland een recreatiegebied te ontwikkelen met faciliteiten voor verenigingen. Voor ons is en blijft dat het uitgangspunt, maar door dat containeronderzoek lopen die plannen wel jaren vertraging op.”

Volgens een woordvoerder van de gemeente ligt het iets anders. Het gaat om een incidentele actie van het kraanbedrijf.  (foto Raymond Aarsman)

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl