Weekblad deGouda digitaal

Wijziging in parkeerbeleid Gouda

#Gouda – Het college van B&W heeft bekend gemaakt dat het parkeerbeleid in de stad verbeterd zal worden. Gekozen is voor de mogelijkheid om mobiel te gaan betalen (door middel van een app op een smartphone). Voordeel van deze manier van betalen is dat je precies betaalt wat je hebt verbruikt aan parkeertijd. Eind 2015 zal het mobiel betalen om te parkeren ingaan. In de loop van 2016 zullen ook parkeervergunningen die nu nog achter de voorruit zitten, verdwijnen. De betaling van de vergunning wordt gekoppeld aan het kenteken.

Geen smartphone?
Geen probleem, het zal ook mogelijk blijven om bij een parkeerautomaat te betalen. Dit zal dan niet meer gaan met een kaartje achter de voorruit. Bij het parkeren voert men in de automaat het kenteken van de auto in. Alle parkeerautomaten in de stad zullen hiervoor worden aangepast. Als het mobiel betalen is ingevoerd, verdwijnen ook de slagbomen bij de parkeerplaatsen Klein Amerika, Schouwburgplein en Vossenburchkade.

Handhaving
Hou er wel rekening mee dat er controles zullen plaatsvinden om na te gaan of er ook betaald is. Het controleren gaat makkelijker dan nu. Door het scannen van het kenteken wordt duidelijk of er betaald is, of niet. In dat laatste geval zal een bekeuring het resultaat zijn.

Parkeergarage
Het parkeren in de parkeergarages (Bolwerk, Nieuwe Markt en naast het Huis van de Stad) blijft ongewijzigd.

Door Wilma Gottschalk.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl