Weekblad deGouda digitaal

Wind, wind en nog meer wind

Gouda – Wie vandaag naar buiten keek of door heen moest fietsen zag de bui al hangen. Deze dag belooft namelijk  een behoorlijk onstuimige dag te worden met talrijke buien. Tijdens deze buien zijn ook korrelhagel en onweer mogelijk. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest. De windkracht is krachtig tot tijdelijk hard, windkracht 6 tot 7 Beaufort.

Vanavond tijdens Dodenherdenking neemt de wind nog iets verder in kracht toe en wordt stormachtig, windkracht 8 Beaufort. Daarbij is kans op zware windstoten tot 90 km/uur. Met maximaal 11 graden Celsius is het veel kouder dan normaal voor begin mei. Door de krachtige wind voelt het zelfs aan als slechts 4 à 5 graden Celsius. Op deze herfstachtige 4 mei is een winterjas en regenjas dus goed overbodige luxe.

Morgen op Bevrijdingsdag blijft het aan de herfstachtige kant met een stevige noordwestenwind en een komen en gaan van buien. De neerslaghoeveelheden zijn wel kleiner dan op dinsdag. Het wordt hooguit 10 graden Celsius en daarmee is het de koudste dag van de week.

Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig en (veel) te koud voor de tijd van het jaar. Op beide dagen is er een vrij grote kans op buien en komen de maxima rond 12 graden Celsius uit.

Aankomend weekend neemt de kans op warmer weer toe en komt de 20 graden mogelijk in zicht, maar hoe warm het precies wordt is op dit moment nog niet te zeggen. Dat hangt namelijk af van hoe laat en hoe snel regengebieden over ons land trekken. Als het daadwerkelijk warm wordt, dan is het hoogstwaarschijnlijk van korte duur en blijft het dus beperkt tot alleen het weekend.

Bron: Meteo Gouda

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl