Weekblad deGouda digitaal

Winkelcentrum Goverwelle opgeknapt en uitgebreid

#Gouda – Winkelcentrum Goverwelle wordt opgeknapt en uitgebreid. Er komt een extra supermarkt, waarschijnlijk een Dirk van den Broek. Als alles volgens plan verloopt kan de verbouwing in 2017 beginnen.  

Albert Hein, dat aan het Middenmolenplein zit, krijgt er winkeloppervlakte bij. De ruime ronde entree voor de winkels wordt smaller en volgens Peter Broeke, van projectontwikkelaar Centrum Projecten, aantrekkelijker gemaakt. De grootste veranderingen gaan plaatsvinden aan de kant van het Poldermolenplein. Daar wordt het winkelcentrum met zo’n 800 meter uitgebreid. De ingang komt te liggen op de plek waar nu nog het gebouw van de Rabobank staat. Dat pand wordt gesloopt en er komen nieuwe parkeerplaatsen, zodat er ruim tachtig parkeerplekken zullen zijn. Aan deze kant komt de nieuwe supermarkt in een ‘prijsvriendelijk segment’. De winkels die daar nu zitten, zoals Zeeman en Team Kappers verhuizen naar een andere plek in het winkelcentrum.

Winkelcentrum Goverwelle verouderd

Winkelcentrum Goverwelle is na zo’n twintig jaar toe aan een opknapbeurt. Het heeft te kampen met toenemende leegstand, een verouderde uitstraling en onvoldoende variatie in winkels. Het jaar 2016 wordt gebruikt om het bestemmingsplan aan te passen en vergunningen te krijgen. Is dit alles rond, dan kan in 2017 worden begonnen met de verbouwing. Die neemt acht maanden in beslag.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl