Weekblad deGouda digitaal

Winkelketen Xenos in het pand van Perry Sport

Gouda – Groot winkelketen Xenos gaat zich weer vestigen in Gouda. De populaire massagoederen winkel gaat in het pand aan de Lange Tiendweg waar nu Perry Sport nog zit. Dit vertelde de huisbaas van het pand. Er zat al jarenlang een Xenos in winkelcentrum Bloemendaal maar vertrok in 15 september 2018 weer. 

Xenos is opgericht te ‘s-Hertogenbosch in 1973 als onderdeel van de SHV groep na hun overname van De Gruyter in 1971.De Xenos werd opgezet volgens een kruideniersformule, en is in 1989 overgenomen door Blokker Holding. De eerste drie winkels werden in Eindhoven, Utrecht (Hoog Catharijne) en Amsterdam (Nieuwendijk) geopend. Xenos is actief in de groot- en detailhandel van onder meer keramiek (servies), glaswerk, kaarsen, meubilair, huishoudelijke artikelen en etenswaren. De naam Xenos betekent in het Grieks “vreemdeling” of ‘buitenlander’ maar ook “gast”.

Volgens Karel Baarspul zijn ondernemers van de Korte- en Lange Tiendweg blij met de komst van Xenos. Zij hopen dat het nog meer mensen trekt naar hun geliefde straat.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl