Weekblad deGouda digitaal

Winnaar bekend: Saying hi and goodbye van Henrique van Putten in Goudse Hout

Gouda – De winnaar van de kunstwerkwedstrijd voor de Goudse Hout is bekend! De kunstwerken van Henrique van Putten en David Habets waren in de race voor realisatie op het ontmoetingsplein in de Goudse Hout. ‘Saying hi and goodbye’ van Henrique van Putten kreeg uiteindelijk de meeste stemmen.

De afgelopen 3 weken waren vooral erg spannend voor de kunstenaars Henrique van Putten en David Habets. Beiden waren met hun kunstwerk in de race voor een prachtige plek in de Goudse Hout. Het kunstwerk Verdwijnselen van David Habets oogstte veel waardering, maar de meeste stemmen gingen uiteindelijk naar het kunstwerk Saying hi and goodbye van Henrique van Putten.

Winnende kunstwerk

Saying hi and goodbye is een kleurrijk en natuurlijk kunstwerk dat opvalt, maar zich ook vereenzelvigt met de omgeving. Het stemt tot nadenken en tegelijk tovert het een glimlach op je gezicht. Saying hi and goodbye zal naar verwachting in het voorjaar van 2021 te bezichtigen zijn op het ontmoetingsplein in het Goudse Hout.

Lees meer over dit kunstwerk 

Dichter Leo Vroman

Groenalliantie heeft in samenwerking met de Vroman Foundation het initiatief voor het nieuwe kunstwerk genomen. Er is aan drie kunstenaars gevraagd om een voorstel te doen voor aan de hand van de eerste dichtregels uit het gedicht ‘Hallucinaties’ van Leo Vroman:

Wij zijn verschijnselen
van zo korte duur
dat we verdwijnselen
zijn van de Natuur

Publieksstemming

De jury had eerder geen winnaar aangewezen, maar besloot dat er een publieke stemming kwam. Twee kunstwerken waren nog in de race voor deze prachtige plek: Saying hi and goodbye van Henrique van Putten en Verdwijnselen van David Habets. Tot 27 september kon op deze website gestemd worden.

Foto: groenalliantiemiddenholland.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl