Weekblad deGouda digitaal

Winterbier Festival

#Gouda-PINT-regio Zuid-Holland (PRZH) organiseert op 19 januari haar 21ste Winterbier Festival. Ook dit keer vormt de aula van het Wellantcollege (Ronsseweg 555) in Gouda het decor.
Tijdens het festival kunnen de bezoekers voor informatie over bier terecht bij de stands van PINT (Promotie en INformatie Traditioneel bier) en de bekende (bier)boekenstand van De Bierboom. Voor de bezoekers zijn ter gelegenheid van het 21ste festival nog wat extra activiteiten.Tijdens een tweetal workshops onder leiding van Bob Molenbroek staan bier & kaas centraal. Daarnaast is er weer de verkiezing van het lekkerste festivalbier. De bezoekers kunnen door middel van een stemformulier aangeven wat hun favoriete winterbier is. Ook voor de inwendige mens is gezorgd, want de bezoekers kunnen op het middenterrein weer terecht voor (warme) hapjes.
Primeurs
De belangstelling voor winterbier neemt ieder jaar toe, dus ook veel brouwers nemen het in hun assortiment op. In 2013 zijn er meer dan dertig brouwerijen (en brouwerijhuurders) bijgekomen waardoor de teller inmiddels op 188 staat (stand per 31 december volgens www.cambrinus.nl). Ieder jaar wordt het Winterbier Festival in Gouda drukker bezocht en ook brouwers weten het festival te vinden. Opmerkelijk is, dat er tijdens het festival bieren uit alle Nederlandse provincies aanwezig zijn. Onder de circa honderd Nederlandse (winter)bieren zijn ook nu weer veel primeurs te proeven. Tijdens deze editie zijn dat er maar liefst meer dan 25. Het Winterbier Festival is te bezoeken van 13.00 tot 19.00 uur. Zie voor meer informatie www.przh.pint.nl

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl