Weekblad deGouda digitaal

Gemeente gaat woningbouw helpen bij korting verhuurdersheffing

De Goudse woningbouwcorporaties krijgen hulp van de gemeente Gouda om een korting op de verhuurdersheffing binnen te slepen. De markt van de woningbouw staat erg onder druk en woningbouwcorporaties zuchten onder deze verhuurdersheffing. Met een speciale regeling probeert het Rijk het de corporaties makkelijker te maken om betaalbare huurwoningen te bouwen. Die regeling is echter nu al overingetekend, waardoor zij dreigen mis te grijpen.

Het college heeft in het coalitieakkoord opgenomen dat het nieuwe, betaalbare sociale huurwoningen wil laten bouwen. Zo hoopt zij de grote vraag naar sociale huurwoningen te verminderen. Maar doordat de markt onder druk staat is het moeilijk de woningen tegen een betaalbare prijs te realiseren. De verhuurdersheffing is voor woningcorporaties hierbij een belangrijk struikelblok. De Rijksoverheid besloot hen daarom tegemoet te komen met de ´regeling Vermindering Verhuurderheffing´.

Te laat
Op de regeling kunnen tot 1 juli door woningcorporaties bouwplannen worden ingediend. Vanwege een stormloop dreigen de corporaties echter achter het net te vissen. De gemeente Gouda zegt te hulp te schieten door brieven te sturen waarin de medewerking van de gemeente voor de bouwprojecten nog eens wordt benadrukt. Zo hoopt zij de korting voor de bouwplannen alsnog los te krijgen. Het is onduidelijk of deze ingreep kansrijk is.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl