Weekblad deGouda digitaal

Woningbouw Voor de Brug officieel gestart

Op 20 november jl. is samen met de kopers, gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Janssen de Jong Projectontwikkeling, Bolton Bouw, Notaris Westerhuis en De Koning Makelaars de officiële start bouw gevierd van 19 koopwoningen in plan Voor de Brug te Driebruggen.

Na een speech van de wethouder en Arjan van der Neut, Regiomanager West Janssen de Jong Projectontwikkeling, was er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe buren. Dankzij het stralende weer konden kopers tevens de eerste ontwikkelingen van de woningen bekijken. De eerste woningen gaan namelijk al de hoogte in (1e verdieping). De verwachting is dat de woningen medio 2020 worden opgeleverd.

Nieuwe kerk en pastorie 

Op de bouwplaats wordt niet alleen hard gewerkt door Bolton Bouw aan de realisatie van de 19 woningen, ook is afgelopen zaterdag gestart met de realisatie van de nieuwe kerk en pastorie van de Hersteld Hervormde Gemeente. Het nieuwe ontwerp van de kerk biedt ruimte voor circa 700 zitplaatsen. De kerk wordt gerealiseerd door Goudriaan en Jongerius uit Waarder, in samenwerking met vele vrijwillige gemeenteleden die op verschillende manieren een bijdrage leveren aan de realisatie van de kerk. De verwachting is dat het kerkgebouw eind 2020/ begin 2021 gereed zal zijn en de pastorie enkele maanden eerder.

Plan Voor de Brug

Het project Voor de Brug (voorheen de Groendijck-Oost) te Driebruggen ligt in het Groene Hart in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het wordt een kindvriendelijke woonwijk aan de zuidoostzijde van Driebruggen met diverse speelplaatsen. Omringd door groen en water wordt het een wijk met allure. Het plan bestaat in totaal uit circa 80 woningen met een landelijke en traditionele architectuur, verdeeld over een gevarieerd aanbod. Zo worden er vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen, seniorenwoningen en beneden-bovenwoningen gerealiseerd.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl