Weekblad deGouda digitaal

Workshop Jeugdtheaterhuis bij voorstelling Urban Myth

Gouda – Op zaterdag 3 oktober speelt Urban Myth in De Goudse Schouwburg ‘Waarom is het stil in de stad?’, een documentaire jeugdtheatervoorstelling (8+) over de coronacrisis vanuit het oogpunt van kinderen. Speciaal voor deze gelegenheid geeft het Jeugdtheaterhuis een theaterworkshop met dit thema. Alle kinderen die de voorstelling bezoeken, mogen gratis deelnemen aan de workshop.

 

De voorstelling
Waarom is het stil in de stad? vertelt over de coronacrisis vanuit het oogpunt van kinderen. Terwijl in de krant en op televisie de experts zich verdrongen aan talkshowtafels om hun mening te geven over deze historische gebeurtenis, bleef de ervaring van kinderen nagenoeg buiten beschouwing. Wat is hun verhaal? Wat dachten ze? Hoe voelden zij zich? Ook kinderen vinden van alles van de coronacrisis. En ze hebben een boodschap voor de volwassenen.

Urban Myth interviewde voor deze voorstelling kinderen met verschillende achtergronden. Birgit Schuurman en Tarikh Janssen brengen deze interviews rechtstreeks het toneel op.

Workshop Jeugetheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis geeft voor aanvang van de voorstelling ‘Waarom is het stil in de stad?’ een theaterworkshop voor iedereen van 8 t/m 12 jaar in De Goudse Schouwburg. In de workshop gaan kinderen zelf aan de slag met vragen als: Hoe was de lockdown voor jou? Wat dacht je toen het begon? Wat was er stiekem leuk aan? Hoe zou het zijn als er alleen maar kinderen op tv over corona praten? Deelname is gratis bij een bezoek aan de theatervoorstelling.

Tickets
Tickets voor ‘Waarom is het stil in de stad?’ en de theaterworkshop van het Jeugdtheaterhuis zijn verkrijgbaar via www.goudseschouwburg.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl