Weekblad deGouda digitaal
uwv

WW-uitkeringen stabiel in Midden-Holland

Gouda – In november worden ongeveer evenveel uitkeringen verstrekt als een maand eerder in Midden-Holland. In Nederland stijgt het aantal WW-uitkeringen met 1,5 procent. Het totaal aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking ligt met 3,9 procent in de regio nog steeds onder het landelijke percentage van 4,8 procent.

In Midden-Holland werden in november 3.869 WW-uitkeringen verstrekt. In oktober waren het er 3.870. Vooral in de industrie, het onderwijs en de groothandel daalde het aantal uitkeringen. De belangrijkste stijgingen komen voor rekening van de detailhandel, vervoer & opslag en uitzendbedrijven. Vooral bij de industrie en groothandel wijkt het regionale beeld de afgelopen maand in positieve zin af van de landelijke ontwikkeling. Gevolgd door de sector onderwijs.

Belangrijke dalingen bij bouw

In Midden-Holland stijgt het aantal WW-uitkeringen vergeleken met vorig jaar met 1 procent (+40). Veel sectoren laten een toename zien. Die van zorg & welzijn is het grootst. Belangrijke dalingen doen zich voor bij bouw en financiële & zakelijke diensten. In Nederland ligt het aantal WW-uitkeringen eind november 0,5 procent boven het niveau van een jaar geleden. Het belangrijkste verschil tussen de landelijke ontwikkeling en die in Midden-Holland is dat uitzendbedrijven, horeca, groothandel en industrie ook bijdragen aan de stijging van de WW-uitkeringen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl