Weekblad deGouda digitaal

Zeeman begint met statiegeldtas

#Gouda – Zeeman geeft vanaf deze week geen plastic tassen meer mee. Na eerdere tests in de regio’s Tilburg en Amsterdam vervangt textielketen Zeeman vanaf vandaag de plastic tas voor een statiegeldtas bij alle filialen in Nederland. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.
Zeeman, met onder meer een filiaal aan de Wijdstraat in Gouda, kondigde vorig jaar al aan dat de plastic tas op termijn zou verdwijnen om het milieu te ontzien. Voortaan kunnen klanten van Zeeman die geen eigen tas bij zich hebben voor 1 euro een statiegeldtas kopen aan de kassa. Bij inlevering krijgen ze hun statiegeld terug, ook als de tas vies of stuk is. Het tasje, in de Zeeman-kleuren blauw/geel, is gemaakt van gerecycled polyester en ‘vele malen’ te gebruiken.

Plastic afval is een groeiend probleem. In de Grote Oceaan drijft een plastic vuilnisbelt van 34 keer de oppervlakte van Nederland. Vissen en vogels zien kleine stukjes plastic aan voor voedsel, eten het en sterven uiteindelijk. Elk jaar gaan er in Nederland meer dan 1,4 miljard plastic tasjes over de toonbank. Dat komt overeen met 260 plastic draagtasjes per persoon per jaar.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl