Weekblad deGouda digitaal

Zelfstandig reizen met nieuwe Voor Elkaar Pas van Promen

Gouda – Frank Rossel (directeur Promen) en Ivo Schunselaar (regiodirecteur West van Arriva Nederland) reikten afgelopen maandag de eerste Voor Elkaar Pas uit. Ze overhandigden deze OV-kaart aan Martine Thijsebaard en Loes Rabelink, die inmiddels zelfstandig met het openbaar vervoer van huis naar Promen reizen.

Medewerkers die eerder door Promen van en naar het werk gebracht werden – maar die wel voldoende in huis hebben om zelfstandig te kunnen reizen – worden uitgedaagd zelfstandig naar het werk te komen. Hiervoor wordt de hulp ingeschakeld van de Servicedesk Vervoer en van OV-maatjes die hen coachen tijdens de reis. Martine Thijsebaard en Loes Rabelink zijn inmiddels boegbeeld van het project Zelfstandig reizen, waarmee Promen in 2015 is gestart. Zij hebben, samen met OV-maatje Martin Eversen, geoefend met het reizen met het openbaar vervoer. Inmiddels reizen zij zelfstandig naar het werk en daar zijn zij maar wat trots op. Al ruim twintig medewerkers volgden hun voorbeeld.

Voor Elkaar Pas

Om reizen met het openbaar vervoer voor alle medewerkers bij Promen interessant te maken, bieden Promen en vervoerder Arriva vanaf 1 februari de Voor Elkaar Pas. Dit speciale abonnement geeft een forse korting op reizen met het openbaar vervoer van Arriva in deze regio. De abonnementskosten van de OV-kaart worden door Promen voorgeschoten en vervolgens maandelijks ingehouden op het salaris, zodat de medewerker er geen omkijken naar heeft. De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart van Arriva die men kan gebruiken voor woon-werkverkeer. De medewerkers van Promen reizen op maat: het abonnement is afgestemd op woonplaats en het aantal uren dat men werkt.

Promen

Promen is een SW-bedrijf (Sociale Werkvoorziening) dat zich toelegt op het organiseren van leerwerkplekken voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.. Promen heeft vestigingen in Gouda en Capelle aan den IJssel. Binnen én buiten de muren van het bedrijf in Gouda en Capelle aan den IJssel werken op dit moment ruim 1500 medewerkers.

 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl