Weekblad deGouda digitaal

Zen-meditatiecentrum van start in Gouda

Gouda – Begin februari opent Zen.nl in Gouda een zen-centrum. Hiermee krijgt het landelijke samenwerkingsverband Zen.nl een vestiging in Gouda. In het centrum worden meditatiecursussen gegeven voor beginners en gevorderden. Ook biedt het centrum coaching en een opleiding tot Zen-docent.

Belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te komen maken tijdens een van de gratis proeflessen die in februari worden gegeven.

Aanmelden voor een proefles kan op www.zen.nl/gouda Daar is ook meer informatie te vinden over de lessen en over zen.nl. Het zen-centrum is gevestigd aan de Zeugstraat 48 te Gouda.

Zen.nl in Nederland
Zen-meditatie geniet een steeds grotere belangstelling in ons land. Zen.nl is een samenwerkingsverband van een groot aantal zen-centra in Nederland en staat onder leiding van zenmeester Rients Ritskes. Ritskes is één van de pioniers op het gebied van zen in Nederland. Hij publiceerde onder andere een aantal praktische boeken over zen. Het nieuwe meditatiecentrum in Gouda is de 42-ste vestiging van Zen.nl in Nederland.

Meditatie en resultaten
Zen is een meditatietechniek die als training te vergelijken is met mentale fitness. Zen betekent letterlijk concentratie. Centraal staat het trainen van je aandacht. Mensen die gaan mediteren merken al snel de resultaten ervan. Ze kunnen zich vaak beter concentreren, slapen beter, hebben meer energie en zijn creatiever. Zowel privé als in het werk kan zen leiden tot verdieping en beter functioneren.

Over de docent en oprichter
Drijvende kracht achter de nieuwe vestiging van Zen.nl in Gouda is Bert van Voorst. Bert begon in 2014 met mediteren om enkele persoonlijk vraagstukken op te lossen. Al snel werd hij gegrepen door de techniek en de resultaten en startte hij met de opleiding tot zenleraar. Daarna verzorgde hij lessen in zijn huidige woonplaats Utrecht.
Bert ervaart door de zen-beoefening meer geluk en inzicht in zijn privé-leven en zijn werk. Graag laat hij anderen ook kennismaken met wat zen-meditatie kan betekenen.


Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl