Weekblad deGouda digitaal

Zendmachtiging gaat naar ZuidplasFM

ZuidplasFM – Dinsdagavond is in de gemeenteraad van Zuidplas beslist dat de radiolicensie voor de gemeente de komende vijf jaar naar Zuidplas.FM gaat. Hiermee verkiest de raad Zuidplas.FM de nieuwe omroep van de gemeente. Dit is een verrassing omdat in een eerder advies aan het Commissariaat voor de Media juist werd gepleit voor de zittende Omroep Zuidplas.

De uitbater van de radiofrequentie van de gemeente Zuidplas wordt iedere vijf jaar opnieuw vastgesteld. Deze ronde had ook onze eigen aanbieder, Zuidplas.FM, zich gemeld om mee te dingen. Vooraf werd door de gemeenteraad hierover een adviesbrief geschreven aan het Commissariaat voor de Media, waarin werd gepleit de bestaande uitbater, Omroep Zuidplas de plek te gunnen. De argumentatie deed vragen rijzen bij Zuidplas.FM, die zich op allerlei beslispunten juist wel capabel vond.

Onverwachte draai
Dinsdagavond kwam er dan toch een onverwachte draai. De VVD diende samen met Christenunie/SGP en D66 een motie in om het advies bij te stellen, ten gunste van Zuidplas.FM. Zij pleitten dat de omroep in het voordeel was op een paar punten: de positieve financiële situatie, representativiteit, de beter gewaarborgde onafhankelijkheid van het redactiestatuut en de grotere kans op het waarmaken van hun plannen.

Samenwerking
Ook zien de partijen dat er bereidheid is tot een samenwerking met Radio Capelle, een vurige wens van de raad. De drie partijen hebben in de raad een meerderheid, dus de motie werd onverwijld aangenomen, waarmee de bevestiging een feit werd.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTV



Volg ons op



Contact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl