Weekblad deGouda digitaal

Zilver voor Sjoerd den Hertog bij NK Marathon

De datum en lokatie stonden al lange tijd rood omcirkeld in zijn agenda: 1 januari, Groningen. In zijn woonplaats werd gistermiddag het Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen gereden. Na de deceptie bij het NK vorig jaar in Utrecht (val in de kansrijke positie in de laatste bocht) had hij voor zijn gevoel wat goed te maken en door zijn uitmuntende optreden in de KPN Marathon Cup tot nu toe (drie overwinningen en overtuigend klassementsleider) kon hij zich rekenen tot een van de kanshebbers op de eerste echt grote prijs van het seizoen: Nederlands kampioen. De wedstrijd over 150 ronden ontbrandde pas in de laatste vijftien ronden en Sjoerd en zijn ploeg Okay Fashion & Jeans zaten attent voorin. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam Sjoerd op kop en zette de eindsprint in. Enkele meters voor de finishlijn werd hij voorbij gereden door zesvoudig Nederlands kampioen Arjan Stroetinga en moest Sjoerd genoegen nemen met zilver. Sjoerd’s ploeggenoot Crispijn Ariëns legde beslag op het brons.

Alle uitslagen (ook van de andere SC Gouda-marathonners Tom den Heijer (DQ), Sjors van der Meer (41e) en Timo Verkaaik (25e)) vind je hier.

Sjors sprak na afloop over “een matte wedstrijd. Ik probeerde steeds midden in het peloton te blijven zitten en ben tevreden”. Sjoerd beaamt: “Inderdaad, een matte koers om niet te zeggen: een k*tkoers. Sprinten gaat over details en Stroetinga had die vandaag beter op orde dan ik.” Tom liep in de wedstrijden van de Beloften/Neo-Senioren tegen een rode kaart op, volgens de jury vanwege een ongeoorloofde invoegaktie. Hij heeft protest aangetekend. Timo klasseerde zich mooi in de buik van het peloton. Zijn coach was tevreden maar Timo had er meer van verwacht.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android0

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl