Weekblad deGouda digitaal

Zomer in Gouda (deel 2)

Column – De zomer van 2018 gaat zeker de geschiedenisboeken in vanwege het mooie en warme weer. Garro Wiersema beleeft de zomer in Gouda en schrijft over zijn avonturen.

Het is vrijdag 27 juli en het belooft de warmste dag van 2018 te worden met 37 graden. Precies op deze dag heb ik afgesproken om Gouda te laten zien aan twee meiden uit Amsterdam van 4 en 8 jaar en hun moeder. Maar ja, hoe pak je dat aan? Mijn kinderen zijn al 19 en 23 dus ik ben al even uit de jonge leeftijd zullen we maar zeggen.

In de dagen voorafgaand aan het bezoek heb ik enige research gedaan, door een lijstje met opties op mijn telefoon te zetten. Het definitieve plan zou zich maar moeten vormen op de dag zelf, was mijn gedachte.

Gouda saai voor jonge kinderen? Ik dacht het niet!

GoudaFM
Uiteraard begonnen we de dag bij GoudaFM in de Chocoladefabriek tijdens de ochtendshow tussen 8.00 en 9.00 uur. Mooi om te zien dat radio nog steeds indruk maakt op deze jonge generatie. Na een fotoshoot in onze tv-studio gingen we op pad.

’t Kaaswinkeltje
De eerste tip is op 100 meter van onze radiostudio. Bij ’t Kaaswinkeltje kun je achterin de zaak de kids voor een foto van de kaasmarkt zetten. In 5 minuten hebben we de meiden omgetoverd tot Goudse kaasmeisjes en neem ik met mijn mobiel een foto. Enthousiast komt iedereen weer buiten.

Yes Lego!
Snel door naar de volgende verrassing 100 meter verder. Dat kan alleen maar de Lego winkel zijn natuurlijk. Het is by far de mooiste van Nederland en zelfs in Amsterdam is zoiets niet snel te vinden. Gegarandeerd een uur Lego kijken, proberen en spelen. Wat een feest!

De ijssalon van David, twee panden verder, had ik gepland als afsluiting van de dag. Dus dat wordt een uitdaging om de dames er langs te loodsen. Eerst maar wat drinken was de strategie. Mijn idee was de museumtuin. Mooie rustige plek voor de volwassenen en voldoende speelruimte voor de meiden. Zal je net zien dat SBS een bruiloft aan het filmen is in deze mooie tuin.

Museum Gouda
Dan maar binnen wat drinken en dan natuurlijk een bezoek aan Museum Gouda. Ik hoor je denken, wat moet je daar nu met twee meiden van 4 en 8 jaar? Daar heeft het museum een oplossing voor bedacht, met een opdrachtenkoffertje. Een soort speurtocht door het museum waarbij zeker 15 opdrachten zijn uit te voeren. Doen de kids dat dan ook? Tot mijn verrassing zeker wel en nog serieus ook. Een onverwacht succes van ruim één uur en lekker koel (buiten is het ondertussen 37 graden).

Watergevecht!
De lunch moest iets vegetarisch worden en we belandden in Lunchcafé Curcuma aan de Korte Groenendaal. Heerlijk eten, ook voor jonge kinderen. De Goudse ondernemers hadden voor vandaag het geniale idee opgevat om overal in de stad zwembandjes neer te zetten, met her en der een super soaker (mega waterspuit). Dit als verkoeling bij deze 37 graden. De eerste opmerking na deze ontdekking; ‘dit hebben ze niet in Amsterdam’, om vervolgens een watergevecht te starten tussen volwassenen en kinderen. Twee keer raden wie het onderspit delfden 🙂 Drijfnat maar goed gekoeld vervolgden we ons pad in Gouda.

Sint-Janskerk
De kerk leek mijn jonge gasten aantrekkelijker dan het stadhuis op de Markt en dus kochten we (best wel prijzige) toegangskaarten tot de Sint-Janskerk. Voorzien van een audiotour werden een aantal ramen bestudeerd, maar al snel waren de deurtjes van de bankjes een interessanter element om huisje te spelen. Soms heb je niet veel nodig om plezier te hebben. Ondertussen vloog de tijd om en was het al vier uur! Zoals belooft werd het bezoek aan Gouda afgesloten met een ijsje en de resultaten van de GoudaFM fotoshoot. Met zulk warm weer kon ik geen beter toetje bedenken dan te gaan zwemmen in de zee bij Kijkduin. Wat een super dag met plezier, lekker eten en nog wat geleerd ook. Gouda saai voor jonge kinderen? Ik dacht het niet!

Garro Wiersema

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl