Weekblad deGouda digitaal

Zomer in Gouda (slot)

Column – Als ik dit schrijf is het dinsdagochtend en heeft het flink geregend met onweer in Gouda. Het is evengoed niet koud buiten met 18 graden maar het woord zomers durf ik toch niet in de mond te nemen. Tel daarbij op dat de scholen weer zijn begonnen en ja, dan is de conclusie onvermijdelijk; “het is weer voorbij die mooie zomer”, zong Gerard Cox ooit. Ik denk nu al met weemoed terug aan de zomer van 2018 want wat was tie mooi en veelzijdig! Met natuurlijk de Zomermarkt 2018 als prachtige afsluiter van het toeristenseizoen. Voor diegenen die er niet bij waren, de Zomermarkt 2018 betekent dat er in de hele binnenstad marktkramen staan en er door de hele binnenstad beleving is. Van het begin van de Kleiweg tot het einde van de Tiendeweg. Nog nooit had ik zoveel mensen verspreid over het centrum gezien. Je vraagt je gelijk af waarom we dat niet structureel gaan oppakken. Het past Gouda zo goed, zo’n mooie markt door de stad. Het was voor mij ook de zomer van ijsjes eten en de daarbij horende spontane, bijzondere gesprekken. Zo sprak ik al ijs etend een mevrouw die zich aan het vermaken was in de stad terwijl haar man en broer een vrijgezellenfeestje hadden. Ze was kinderpsycholoog bij de GGZ in het oosten van het land. Als snel ging het gesprek over de jeugdzorg problemen, om vervolgens te belanden op het effect van een scheiding op kinderen. Heavy maar heel bijzonder. Ik denk terug aan de prachtige momenten op het strand en de lange zwoele avonden die we hebben gekregen deze zomer. Ik krijg meteen weer kriebels in m’n buik. Veel geslapen heb ik niet deze zomer, om de een of andere reden had ik gemiddeld aan 4 uur per nacht wel voldoende. De zonnestralen om 6 uur in de ochtend waren te uitnodigend om nog langer in bed te blijven liggen. Ik merk nu al dat mijn slaapbehoefte weer aan het veranderen is. De natuur past zich aan en ik doe automatisch mee. Nu maar hopen dat we nog een heerlijke nazomer krijgen.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook