Weekblad deGouda digitaal

Zomer in Gouda

Wat een genot is de zomer van 2018. Elke dag wandel ik door ons stad welke prachtig schittert in het zonlicht. Wat me opvalt is het aantal toeristen dat dit jaar Gouda aandoet. Ik hoor veel Frans en Duits om me heen. In de avond onderweg naar de Albert Heijn wordt ik op de Hoge Gouwe aangesproken door een groepje vrouwelijke toeristen, of ik een lekker restaurant weet en waar nu het centrum is. Ik vraag of ze nog een voorkeur hebben voor een soort keuken en na een kort internationaal overleg besluit ik de keuze voor hun te maken en wijs ze door naar de Thai Bangkok City. Samen lopen we richting de Markt waarna onze wegen scheiden.

Zomer 2018 wat een genot met elke dag lekker weer, een blauwe lucht en volle terrassen met toeristen en natuurlijk onze eigen inwoners. Op de redactie hoor ik dat dit jaar vele Nederlanders in eigen land op vakantie gaan. Tja ik begrijp het wel, voor het weer hoef je niet weg en gezelligheid is ook in Nederland te vinden.

Prachtig dat we zo’n succesvolle -ijsmaker in ons -midden hebben #trots

Als lokale media gaan de werkzaamheden gewoon door, zij het dat onze kleding is aangepast naar zomer. We hebben geen airco op kantoor of in de radiostudio dus een T-shirt en korte broek of jurkje voor  de dames it will be.

IJstest
We hebben zojuist de nieuwe deGouda Papier uitgebracht met daarin onder meer onze befaamde IJstest, voor het derde jaar op rij heeft David’s Gelato gewonnen. Als ik ons magazine langsbreng bij een aantal van onze klanten merk ik dat iedereen wel een verhaal heeft over deze ijswinkel. Prachtig dat we zo’n succesvolle ijsmaker in ons midden hebben #trots.

Op sommige momenten wordt de verleiding voor ons te groot en besluiten we te vergaderen op het terras. Zomer 2018, we ervaren het met elkaar. Genieten.

Garro Wiersema

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook