Weekblad deGouda digitaal

Zomeroffensief woninginbraken: vier verdachten aangehouden

Bodegraven-Reeuwijk/Gouda – De politie heeft vier Goudse woninginbrekers aangehouden. In de vroege vrijdagochtend (21 juli) zijn ze op heterdaad betrapt bij een poging tot woningbraak in Reeuwijk. De recherche onderzoekt de zaken.

Eén van hen werd bij de woning aangehouden, de andere twee – na hun ontsnappingspoging door het water – in de Goudse wijk Goverwelle. De politie spreekt van 19 en 20-jarige verdachten. Een 21-jarige verdachte die werd gezocht voor een eerdere inbraak, is later door een oplettende agent ook aangehouden. Alle vier de verdachten zitten nog vast.

Bodycam agent | Foto: Politie Gouda

Inventarisatie
De politie heeft een lijst met actieve woninginbrekers, waaronder deze vier. “De vier aanhoudingen zijn een goed begin, maar ons zomeroffensief tegen de woninginbrekers gaat gewoon door met intensief toezicht in heel Gouda.” Bij verdachte situaties vraagt de politie oplettenden direct 112 te bellen.

Een 36-jarige man is op straat in Gouda aangehouden voor het bezit van een verboden mes. Deze viel op omdat de mes aan de broekband van de man hing.

Vakantieservice gemeenten

Gemeenten bieden vakantiegangers in de zomer de mogelijkheid om hun afwezigheid door te geven.  De gemeente en politie inventariseren in welke buurten veel bewoners weg zijn en waar nodig extra surveilleren.

• Aanmelden Vakantieservice: gemeente Gouda >>

Aanmelden Vakantieservice: gemeente Bodegraven-Reeuwijk >>> 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl