Weekblad deGouda digitaal

Zonnige week in Gouda

Gouda – Fijn nieuws voor de mensen die geen trek meer hebben in regenachtige fietstochtjes en áltijd wind tegen. Vanaf woensdag worden de weersomstandigheden rustiger en verlopen de dagen vrijwel droog.

Vanmiddag is het droog met een mix van wolken en zon. Het wordt maximaal 8 graden Celsius, maar de doorstaande noordwestenwind houdt de gevoelstemperatuur op een graad of 4.

Dinsdag wordt een droge dag. Met veel geluk is er af en toe een kortstondige opklaring en daardoor ook enige ruimte voor de zon, maar de bewolking is zeer hardnekkig en weet meestentijds van geen wijken. Het wordt  om en nabij 8 graden Celsius in de Goudse regio. Er waait een matige wind (3 à 4 Beaufort) uit richtingen tussen zuidwest en west door de Goudse regio.

Woensdag zijn er uitgestrekte wolkenvelden en is de zon minder vaak te zien. Een groot deel van de tijd is het droog. Als er wat regen valt, gaat het om een regenbuitje met een lichte neerslagintensiteit. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden. De wind houdt zich rustig en is zwak tot matig (2 à 3 Beaufort) en waait uit zuidwestelijke richtingen.

Richting het weekend van 16/17 februari draait de wind naar het zuiden tot zuidoosten. Het is zonnig en het blijft droog. De middagtemperatuur laat door de zon een licht stijgende tendens zien. De maxima liggen veelal rond 11 graden Celsius. De nachten worden door de bredere opklaringen kouder met in het Groene hartgebied kans op lichte vorst. Door de grotere temperatuur-amplitude is er een vrij grote kans op mist(banken), zeker wanneer er ook nog eens nauwelijks wind is. Ook het vooruitzicht tijdens het volgende weekend laat droog weer zien met flinke zonnige perioden. Door de grote verschillen in nachttemperaturen en dagtemperaturen gaan we een flinke zaagtand in de temperatuurgrafiek zien.

Bron: Meteo Gouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl