Weekblad deGouda digitaal

Zorginstelling maakt plaats voor appartementen

Gouda – Janssen de Jong Projectontwikkeling en Van der Zwan Vastgoed hebben een koopovereenkomst gesloten voor verwerving van de herontwikkelingslocatie aan de Jac. P. Thijsselaan 45 te Gouda. Het thans gevestigde zorgcomplex van Stichting GGZ Rivierduinen maakt op termijn plaats voor een mix van wonen en zorg. De verkopend makelaar is Reliplan. Berg Vastgoed is partner in de ontwikkeling. Partijen streven ernaar om tijdens de ontwikkelfase het gebouw door te blijven exploiteren binnen de huidige bestemming dan wel met een tijdelijke woonfunctie.
Nadat alle goedkeuringen onherroepelijk zijn geworden, verwachten partijen de ontwikkeling spoedig te kunnen opstarten. Hierbij hebben zij zich de ambitie gesteld gezamenlijk met de buurtbewoners, zorgpartijen en gemeente Gouda invulling te geven aan de ontwikkeling van de locatie. Belangrijk uitgangspunt hierbij is een leefbaar woonmilieu voor alle doelgroepen in de wijk. Door het mixen van sociaal, woonzorg, middeldure en vrije sector appartementen is de inclusiviteit (d.w.z. dat er in de wijk plaats is voor alle doelgroepen) beter gewaarborgd voor de toekomst.
Over Janssen de Jong Projectontwikkeling
Janssen de Jong Projectontwikkeling is een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar, met name gespecialiseerd in woningbouwprojecten. Van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Veelal nieuwbouw, maar ook transformaties. De ambitie van het bedrijf is om met haar projecten te laten zien dat duurzaam, design, comfort en betaalbaar prima samen gaan. Janssen de Jong Projectontwikkeling is gevestigd in Son en Breugel, Utrecht en Hengelo.
Over Van der Zwan Vastgoed
Van der Zwan Vastgoed BV is een familie beleggingsmaatschappij in vastgoed. De portefeuille is breed: van oudsher veel woningen, maar ook winkels, kantoren en maatschappelijk vastgoed maken onderdeel uit van de portefeuille.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl