Weekblad deGouda digitaal

Zorgpartners genomineerd voor Digitale Transformatie 2019

Zorgpartners Midden-Holland is genomineerd voor de Computable Award voor Digitale Transformatie van het Jaar 2019. Zorgpartners krijgt deze nominatie voor het innovatieve project waarin de automatische verwerking van meetgegevens tot een grote kwalitatieve impuls van het zorgproces leidt. Van de 55 ingediende landelijke en sectorbrede projecten behoort Zorgpartners tot de top tien. Op 29 oktober 2019 is de uitreiking van de award.

Het project ‘Slimme apparatuur verwerkt meetgegevens automatisch’ van Zorgpartners Midden-Holland viel de jury op tijdens de presentatie op de ICT Zorgbeurs in maart 2019. Zorgpartners werkt in dit project samen met Formex Medical en Cormel IT. “De nominatie voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar stimuleert onze cliënt gedreven innovatiekracht, aldus Margot van der Starre, voorzitter Raad van Bestuur. Het is een waardevolle zorginnovatie waarbij de automatische verwerking van meetgegevens bij hulpmiddelen gekoppeld gaat worden. Het werk van de zorgprofessional wordt makkelijker en efficiënter gemaakt, waardoor zij meer tijd en aandacht aan cliënten kunnen besteden.

De medewerkers van Zorgpartners waren al gewend aan het werken met een elektronisch cliëntendossier via computers op wielen. Daar wordt nu de automatische verwerking van meetgegevens aan toegevoegd. Het gaat hierbij om de drie meest voorkomende metingen: die van het gewicht, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel.

Er wordt dus innovatie voor de zorgmedewerker ontwikkeld die het zorgproces optimaliseert. Met het doorvoeren van deze innovatie kan Zorgpartners nog meer cliëntgericht werken. Het project gaat dus een grote toegevoegde waarde opleveren voor de cliënt én de professional.

Er kan tot en met 6 oktober 2019 gestemd worden op de genomineerden van de Computable Awards 2019. Dit verloopt deels via een online methodiek: https://awards.computable.nl/stem/ Deze stemmen tellen voor 50 procent mee in de einduitslag, de professionele vakjury bepaalt de resterende 50 procent. Op 29 oktober 2019 maakt Computable de winnaars bekend.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl