Weekblad deGouda digitaal

Zorgpartners wordt bevraagd door gemeenteraad

Gouda – De directeur van Zorgpartners Midden-Holland, mevr. van der Starre, zal woensdagavond antwoord geven op vragen van de gemeenteraad. Het vragenrondje volgt op de onrust na artikelen in deze krant over onvermelde sterfgevallen in verpleeghuis de Savelberg. De oproep werd breed ondersteund door de partijen ChristenUnie, D66, GBG, Partij voor de Dieren, SP en Gouda Positief.

Vier van de partijen hebben hun vragen al vooraf schriftelijk ingediend. Hierin vraagt D66 bijvoorbeeld waarom gekozen werd om familie van andere bewoners uit het verpleeghuis niet over sterfgevallen te informeren. Ook wil zij weten hoe op dit moment de situatie in de verpleeghuizen ervoor staat. SP wil weten of er voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar zijn voor het personeel. En Partij voor de Dieren vraagt of de wethouder eigenlijk van de situatie in de verpleeghuizen op de hoogte was.

Helderheid
Het is voor het eerst dat de directeur van Zorgpartners openheid van zaken zal geven over de manier van communiceren en de situatie in de Goudse verpleeghuizen. In de raadsvergadering van 22 april gaf wethouder zorg Corine Dijksta al wel een toelichting. De partijen vonden die uitleg echter niet afdoende. Met het oproepen van de directeur van de instelling hopen zij meer helderheid te krijgen. De raadszitting begint woensdag om 20.00u en is live te volgen via het raadsinformatiesysteem (RIS) van de gemeente Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl