Weekblad deGouda digitaal

Zorgplatform Wijzelf gaat in Gouda van start

Gouda – De Nederlandse overheid wil dat burgers steeds meer zelf hun verantwoordelijkheid nemen bij het organiseren van hun zorg. De Coöperatie Wijzelf Gouwestreek vindt dat mensen die zelf hun zorg of hulp willen regelen, dit ook eenvoudig moeten kunnen doen. Daarom start men online platform waar mensen zelf hulp kunnen vragen of hulp kunnen aanbieden.

Donderdag 11 februari geeft wethouder Laura Werger het officiële startsein voor dit platform. Dat gebeurt om 20.00 uur in verpleeghuis de Hanepraij aan de Fluwelensingel 110.

Abonnement Wijzelf

Het doel van Wijzelf Zorgcoöperatie is praktische zorg in en om huis bereikbaar en betaalbaar te maken. Op het platform is zowel vrijwillige als betaalde zorg te vinden. Mensen kunnen hier terecht als ze bijvoorbeeld zoeken naar huishoudelijke hulp, iemand voor persoonlijke verzorging, hulp bij het klussen in de tuin of in huis. Belangstellenden kunnen zich ook aanbieden om de hulp te geven. Zij vragen daar al dan niet een uurtarief voor. Als er een match is, betalen hulpvrager en hulpgever een abonnementsprijs van 25 euro per jaar (vrijwilligers betalen vijf euro).

Kijk voor meer informatie op gouwestreek.wijzelf.nl.

 

 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl