Weekblad deGouda digitaal

Zwemmen in het Groenhovenbad voor mensen die slecht zien

Oogvereniging Oogcafé Gouda en SPORT•GOUDA werken sinds maart samen om zwemmen in het Groenhovenbad voor mensen die slecht zien, makkelijker te maken. Door hun slechte zicht kunnen deze mensen belemmeringen voelen om ontspannen te zwemmen. Elke maandagmiddag is er nu extra begeleiding in het zwembad zodat ook mensen met een visuele beperking tijdens een regulier zwemmoment baantjes kunnen trekken.

Zwemmen als je slecht ziet
Zwem ik wel in een rechte lijn? Weet de badmeester dat ik slecht zie? Hoe vind ik mijn weg in het zwembad? Dit soort vragen kunnen ervoor zorgen dat mensen met een visuele beperking het lastig vinden om in hun eentje te gaan zwemmen. Door een goede samenwerking, communicatie en afspraken tussen Oogvereniging Oogcafé Gouda en SPORT•GOUDA kunnen veel van deze praktische drempels worden weggenomen. Zo wordt het personeel van het Groenhovenbad geïnstrueerd in het omgaan met mensen die slecht zien. Het begint al bij de entree; er wordt gezorgd dat de buitendeur open staat, zodat de draaideur niet gebruikt hoeft te worden. Voor mensen met een hulphond is er de mogelijkheid om het dier op een afgeschermde plek bij de horeca, onder toeziend oog van de medewerkers, veilig achter te laten. In het bad zelf wordt er een lijn gespannen waardoor er een soort geleidenlijn ontstaat, zodat de zwemmers in een rechte baan blijven.

Inclusief sporten
Elke maandag van 12:00 tot 14:00 uur wordt er tijdens het reguliere zwemmoment in het Groenhovenbad extra rekening gehouden met mensen die slecht zien. Kim Disco, Coördinator Aangepast Sporten bij SPORT•GOUDA: ”Met SPORT•GOUDA streven wij naar een inclusieve samenleving. Daarom hebben wij er in overleg met het Oogcafé juist voor gekozen om dit zwemmoment te laten samenvallen met een regulier zwemmoment in het Groenhovenbad. Zo doen mensen ondanks hun visuele beperking toch mee en kunnen ze veilig en ontspannen zwemmen”.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl